Kako do nas
Sve opcije za ugodan dolazak

Kako do nas

Brčko je grad u sjeveroistočnom dijelu Bosne i Hercegovine, a nalazi se na granici između Republike Srpske i Federacije Bosne i Hercegovine. Ako se pitate kako stići do Brčkog, ovdje ćemo vam pružiti nekoliko korisnih informacija.

  1. Avionom Najbliži međunarodni aerodrom je Međunarodni aerodrom Tuzla, udaljen oko 100 km od Brčkog. Od aerodroma možete unajmiti automobil ili koristiti taxi usluge da dođete do Brčkog.
  2. Autobusom Brčko ima dobru autobusnu vezu sa ostalim gradovima u Bosni i Hercegovini. Autobusne linije povezuju Brčko sa Sarajevom, Tuzlom, Banja Lukom i drugim gradovima u regiji.
  3. Automobilom Ako putujete automobilom, Brčko se nalazi na raskrižju dvije važne prometnice: magistralne ceste M14 koja povezuje sjeverozapadnu Bosnu i Hercegovinu sa Hrvatskom i autoceste A1 koja povezuje sjever i jug Bosne i Hercegovine.
  4. Vozom Željeznička stanica Brčko povezuje grad sa drugim gradovima u Bosni i Hercegovini i regiji. Međutim, pruga nije dobro održavana i putovanje vozom može biti sporo i neudobno.
  5. Brodom Brčko se nalazi na rijeci Savi, pa ako putujete brodom, možete doći do Brčkog plovnom cestom koja povezuje Sisak u Hrvatskoj sa Beogradom u Srbiji.

Kako god odlučili stići do Brčkog, nadamo se da će vam ove informacije biti korisne i da ćete sigurno stići do svog odredišta.